Tipvognstog på Hedelands Veteranbane

I mange år var tipvognstog et hverdagssyn i de grus- og lergrave, der i dag er Hedeland. Nu om dage er det ikke mange steder, man endnu kan se tipvognstog. Vi prøver 30. august at genoplive den skramlen og piben som mange tipvognstog dagligt fyldte Hedehusene og omegn med for mange år siden.

Søndag 30. august forsøger vi på HVB nemlig at skabe en anderledes oplevelse for vores passagerer. Vi kører som lidt af et forsøg tipvognstog mellem Hedehusgård og Rubjerg sideløbende med afviklingen af den normale togdrift. Passagerne kan se tipvognstoget fra deres plads i toget eller de kan stå af og se nærmere på både lokomotiv og tipvogne på stationerne. På den måde kan de se, hvordan grustransport foregik i gamle dage. 
Tipvognstog rangerer på sidesporene ved opbevaringshallen på Brandhøj station.

Tipvognstogene afgår fra Hedehusgård st. kl. 11.50, 14.05 og 16.05 og fra Rubjerg st. 12.55 og 15.10. Sidste afgang fra Hedehusgården befordrer tipvogne til Brandhøj og returnerer som tom maskine. Bemærk at tipvognstogene ikke medtager passagerer. Find køreplan for persontog og billetpriser på http://www.ibk.dk/koreplan.htm

Vi kører ikke med trætipvogne 30. august! Vores trævogne er desværre ikke i en stand, der tillader det.
Tipvognsstammen kommer til at bestå af jerntipvogne, der tidligere har kørt på Oldebjerg Teglværk. Her har M 12 hentet nogle af dem på udtrækssporet ved vognhallen på Hedehusgård st.
Tipvognskørslen bruger vi desuden til at skabe opmærksomhed om vores sidste køredage. Vi har sendt pressemateriale til lokale medier, lagt info på forskellige Facebooksider, ligesom vi har forsøgt at få nævnt kørslen på diverse fora for jernbaneinteresserede, bl.a. MY1287 og jernbanen.dk. Løber kørslen af stablen uden problemer, kan det være, at vi i årene fremover kan lave et lignende arrangementer – formentlig placeret lidt tidligere på året for en bedre PR-effekt.
Claus