STORE PROJEKTER, FONDE og SPONSORER

Hedelands Veteranbane drives hovedsageligt med de trafikindtægter som vores passagerer betaler for billetterne.Indtægterne suppleres af donationer fra enkeltpersoner og virksomheder af såvel penge som genstande. Vi har igennem årene modtaget både lokomotiver, byggematerialer, værktøj og maskiner. Fonde har bidraget med midler til nogle af vores store projekter.

Den støtte vi igennem årene har fået har betydet meget for Hedelands Veteranbane. I dag er HVB Danmarks længste smalsporede veteranbane og et levende museum for de små industribaner, der spillede en stor rolle i udviklingen af dansk industri. Sammen med en kæmpe frivillig indsats er de bidrag vi har modtager med til at udvikle og styrke HVBs indsats for at formidle industrihistorie og skabe interesse for teknik.

Har du eller din virksomhed mulighed og lyst til at støtte vores arbejde, så hører vi gerne fra dig. Skriv til klubbens mailadresse post@ibk.dk, så vender vi tilbage!

SUKKERGRIS

Et af vores næste, store projekter er en omfattende restaurering af damplokomotivet KRAUSS 6801 – også kendt som “Sukkergris” – Se mere om projektet her >

Den virksomhed eller fond, der vælger at bidrage til dette spændende projekt, vil naturligvis få en fornem eksponering i mange år! Vi kan også tilbyde skræddersyede arrangementer til kunder og medarbejdere!

_____________________________________________________________________________

OK og Hedelands Veteranbane har indgået en gensidig aftale om støtte og markedsføring af OK, Industribaneklubben og veteranbanen.

Læs mere her >>

_______________________________________________________

TRYG-fonden

 

 

 

har HVB indkøbt hjertestartere, brandslukningsmateriel og uddannet personalet, så alle kan have en sikker rejse.

Se fotos fra kursusdagen her >>

_____________________________________________________________________________

FLØNG FORSAMLINGSHUS

Sponserer allervenligst “Onsdagshygge” for de aktive i afdelingerne.

Læs mere om det første “Onsdagshygge-arrangement” her >>

Læs mere om hvad der sker i Fløng forsamlingshus her >>

________________________________________________

“Pulje til fremme af Veterantogskørsel 2016” har givet os tilsagn om midler til udskiftning af 1,4 km af vores gamle sveller. (349.000)

“Pulje til fremme af Veterantogskørsel 2013” har givet os tilsagn om midler til udskiftning af 1,0 km af vores gamle sveller. (300.000)

Tak til de visionære politikere, der har indset at veteranbanerene i Danmark også fortjener et par store rygklap for at kunne fortsætte deres utrættelige arbejde med at formidle denne vigtige del af vores historie.

For at være berettiget til at få pengene udbetalt, så skal vi hvert år aflevere en statusrapport, fra hvilke her bringes et par uddrag: >>

______________________________________________________________________________

NORDEA-fonden støttede i 2015 med 86.000 til bygningen af en ny kedel til No3 – “Vildmosen”

Med den store støtte fra NORDEA-fonden blev det muligt at få dette fine damplokomotiv fyret op igen i løbet af kort tid. TAK til NORDEA!

Læs mere om projektet her >

_____________________________________________________________________________

NORDEA-fonden har tildelt Hedelands Veteranbane 20.000 kr. til renovering af motorlokomotivet M24.

M24 havde stået stille med en frostsprængt motor i mange år. Med støtten fik vi et godt tilskud til projektet. TAK til NORDEA! Pengene blev derfor overrakt på en stor check af afdelingens repræsentanter på et særtog med M24 som trækkraft en dejlig forårsdag den 31. marts 2007

Se mere om M24´s historie her >>

All Rights Reserved - Hedelands Veteranbane / ibk.dk