Nyt fra Bafd 25-05-2019

De seneste uger med lidt regn, sol og fornuftige temperaturer har for alvor sat gang i væksten langs banen. Lars og jeg var de eneste fremmødte i Baneafdelingen, og vi læssede derfor plænetraktoren på Storebæltsvognen og begave os ud ad banen. Undervejs fik vi slået græs på perronerne, ved sporskifte trækbukke og ved alle kilometersten.

Lars er under indøvning på plænetraktoren på Stenager. Den fik han hurtigt
kontrol over og inden længe var også denne perron slået.

Færdigt arbejde på Stenager, plænetraktoren er læsset op på vognen,
og klar til afgang mod Brandhøj st.

I Hedeland bliver der i denne weekend udkæmpet flere drabelige slag mellem Nord- og Sydstatssoldater, og flere af deltagerne mødte vi, dels til hest på Sletten og dels en mindre deling ved Flintebjerg.

Befalingsmanden for en deling Sydstats soldater kæmper en brav kamp
for at få styr på tropperne. Ikke alle var lige gode til højre og venstre.

På vejen retur fik vi opfrisket den hvide maling på en del af sporskifte
 trækbukkene.

Vi var færdige med græsslåningen ved Fem Ege omkring kl. 13.30 og returnerede derefter til Brandhøj, hvor Kenneth stødte til os. På vejen dertil fik vi samlet lidt gamle sveller op ved Rubjerg foruden at opfriske trækbukkene på Fem Ege og Rubjerg.

Eftermiddagens kaffe blev indtaget på Hedehusgården inden vi kastede os ud i dagens sidste opgaver. Lars fik givet nogle skraldespandsstativer en gang træolie, mens Kenneth og jeg fik slået græs på vores arealer omkring stationen.

Steffen