Torsdagsbilledet #79

Før vi overgik til bruge helt nye sveller, lå der en lang proces bag hver svelle, der blev lagt på HVB. I flere tilfælde pillede vi selv svellerne op, fx på Måløv station (se dette tidligere torsdagsbillede). Derpå blev svellerne fragtet til Hedeland og lagt på lager. Derefter halverede vi selv normalsporssvellerne til vores formål. Det kunne foregå ved savning af mindre partier eller ved ‘massesavninger’ som vi igennem årene lavede nogle stykker af. På dagens to billeder er vi tilbage i 2000, hvor et større parti normalsporssveller blev halveret. Vi havde til lejligheden transporteret vores svellesav til Brandhøj, hvor svellerne var oplagret og der var indlejet et dieselelværk, der sørgede for at der var strøm nok til saven.

Vi er på Brandhøj station og svellesavningen i fuld gang! Det indlejede dieselelværk ses i baggrunden. Hvor arbejdet foregår, ligger i dag sporviften foran opbevaringshallen. Fra venstre ses Morten Banke, Søren og Peter Hein, Mikkel Møller og Steffen Lyngesen.
Arbejdsdagen er ved at være til ende. Trods en god indsats er der stadig mange usavede sveller på pladsen. Morten og Steffen ses i gang med en evaluering af dagen til højre, mens Salta-gravemaskinen har fået stukket armen med i billedfeltet til venstre.