Særtog 30. maj – Jazz-tog


”The Spirit of New Orleans” sidder i midterste vogn og spiller for fuld musik i jazztoget, mens vi kører over Sletten og med Rubjerg i baggrunden.

Med den flotteste blå himmel og dejlig sol, så oprandt dagen, hvor vi skulle køre jazz-tog. Og vi har holdt øje med både vejrudsigt og beredskabsinfo – for sol er dejligt, men til jazztog hører damplokomotiv og både søndag og mandag havde vi jo kørt med motorlokomotiver pga. afbrændingsforbud. Heldigvis gik alt op i en højere enhed og med forbuddet ophævet mandag eftermiddag var også personalet på plads til toget. Jeg fik således fornøjelsen at fyre op og Ole at køre. Bruno, der har stået for den omfattende planlægning og koordinering med både orkester og forplejning, tog tjansen som togfører sammen med Hans. Toget blev kørt frem med M30, så det stod klart til orkester og gæster i god tid. Da orkesteret ”The Spirit of New Orleans” var på plads i en roevogn, der var placeret midt i toget, så gik de i gang med at spille. Folk fik lidt koldt at slukke tørsten med i varmen og efterhånden blev toget fyldt med de 80 deltagere, der havde tilmeldt sig arrangementet. Så kørte vi lokomotivet til, så det kunne spille lidt sammen med orkesteret og efter en lille times tid, afgik toget som planlagt 12.15.

I takt til dampslagene blev der spillet Jazz ud over sletten og med Rubjerg i baggrunden, gik turen til Rubjerg Station. Her blev orkesteret sat af, så de kunne gøre klar til vi kom retur fra vores pause-ophold på Fem Ege. Her kunne man få fyldt glassene og tage et hvil i skyggen af de fem egetræer og måske benytte sig af det lille hus… Således lettet gik turen tilbage mod Rubjerg, hvor alle steg af og begav sig til Lergraven. Her stod Fru Jensen klar med de fint indpakkede sandwiches og flere drikkevarer og mens orkesteret spillede, så kunne folket nyde de velsmurte madder i dejlig skygge.

Det kunne næsten ikke blive bedre – med udsigt over søen, god mad og god musik. Kunne det dog bare vare ved, men lokomotivet kan jo ikke vente hele dagen og med et par lange fløjt, så blev passagererne hidkaldt og begav sig nødtvunget retur til det varme tog. Belønningen kom dog hurtigt efter afgangen i form af et frisk pust gennem vognene, da vi kørte hen over sletten, hvor de to smukke, hvide heste også hilste på. Vel hjemme på Hedehusgård St. takkede folk for en god tur og mon ikke vi ser dem i Hedeland igen en anden gang?!

Arrangementet køres igen med samme orkester og forplejning den 8. august og der er kun få billetter tilbage. De sælges her: ole@holde.net


Jazz-toget klar til afgang – når orkesteret har spillet et nummer…

Orkesteret er vandt til trange kår. Sidst spillede de i en hestevogn… 

Et dejligt ophold på Fem Ege inden turen går tilbage til Rubjerg og Lergraven

Picnic i det grønne  med live musikledsagelse

Alle klar til turen tilbage til Hedehusgården efter en herlig udflugt

“Tak for en god tur” – siges der til personalet – der også nød turen!