Nyt fra maskinafdelingen #14-18 12/03:

Lars giver de nye trækbomme en gang banegul
Der kom en del folk forbi Gården denne aften. Der skulle bl.a. afhentes et par gamle maskiner, for at gøre plads til et par nye, brugte… Så vi havde en livlig kaffepause inden dagens arbejder gik i gang.
Arbejdet på Superfoslokomotivet fortsatte denne aften med mere afrensning af gammel maling og rust, så det snart kan få en omgang grunder og maling. Der mangler dog lidt bedre vejr, så lokomotivet kan komme udenfor til en grundig afrensning. I mens bedre vejr afventes afrenser Kjeld juletræets mange haner, så de fremstår flot i messing.
Lars O. fik rettet vantskruen fra bremsen ud igen i onsdags, så den er god som ny. Han havde derfor tid til at få malet den nye trækbom i den flotte, gule farve vi bruger dertil. Vi modtog vores nye værkstedsstøvsuger forleden. Desværre med en transportskade i form af et ituslået hjul. I stedet for at returnere med at det bøvl det kan medføre, så fremstiller Niels beslag til et par mere solide hjul.
Nu er de mange nye kuglelejer til E28 endelig ankommet, så arbejdet med samling af hjul og aksler kan gå videre. Hans fik presset de store lejer i lejekasserne. Et hold forsøgte at få monteret det andet hjul på den nye drivaksel, som Bo har drejet til E28. Det første blev monteret forleden med mindre besvær, mens det lykkedes ikke denne aften – så et nyt forsøg må gøres. Martin og Erik gjorde desuden de videre forberedelser til arbejdet med fremstilling af tagbuer. Så bortset fra at sne nu er afløst af regn, så var det en fin aften med 12 medlemmer forbi Gården.

Hans fik presset de nye lejer i lejekasserne til E28 

Førerhuset på Superfos-maskinen er ved at være renset af og
snart klar til en omgang grunder.

Den genoprettede vant til bremsetrækket

Der gøres et forsøg med at banke et hjul på plads – dog uden held denne aften.

Plast er ikke hvad det har været. Helt ny støvsuger og hjulet allerede knækket under transporten.
En forbedret hjulmodel er her prøvemonteret

EL-Lokomotiv med fleksibel sporvidde…