Nyt fra Bafd 26-01-2013

5 graders frost og en jævn vind krævede mange lag tøj da Lars og jeg kørte ned på Brandhøj i går. Vi startede med at skære sveller til sporene i vognhallen, og fandt hurtigt i ud af, at de dybfrosne sveller sled voldsomt på kæderne til motorsaven. Da der ikke var flere brugbare kæder stoppede vi det projekt og gik videre med at flytte “spagnum ploven” ind på plads i hallen. Denne vogn monteret med et plovskær, stammer fra Store Vildmose, hvorfra den ved et tilfælde havnede hos os sidst i november. Den har oprindeligt være brugt til at pløje spagnum væk fra sporene i mosen, når det var blæst ind i sporet. Hos os er det tanken, at forsøge at bruge den som ballastplov.

Vi fik sat ploven på sporet og rettet løftemekanismen ud samt adskilt og smurt højdejusteringsmekanismen. Herefter blev den skubbet ind i hallen. Tilsidst fik vi monteret en låsemekanisme til portene til vognhallen.

Næste lørdag arbejder vi enten videre med sporlægning i vognhallen eller med fliselægning i hallen på Hedehusgården, hvis vores grus til fliselægning er tøet op. Et par af billederne er fra d. 20-1, hvor det virkelig frøs.

Steffen

Spagnumploven sporsættes

Selve plovskæret er monteret og løftestangen rettet ud.

Stenager trinbrædt 20-1-2013

Sne i Hedeland 20-1-2013