Nyt fra Bafd 25-1-2014

Lørdag formiddag blev der afholdt møder for de aktive i Bane- og Bygningsafdelingen. På møderne blev etapeplanen justeret og arbejdsprogrammet fremlagt, så det endeligt kan godkendes på generalforsamlingen d. 22. marts 2014. Efter et par veloverståede møder blev frokosten indtaget i Damp-af, hvorefter en del af deltagerne vovede sig ud i det isnende kolde blæsevejr. Vi fik afsluttet julen ved at nedtage lyskæde og andre julerelaterede genstande på kiosken.

Nu var vi tilvænnet kulde og næste opgave foregik derefter på det åbne sporareal foran vognhallen på Hedehusgården. I et sidespor lang med hestefolden har der gennem ca. 10 år henstået en vognkasse fra roebanerne uden boggier. Vognkassen er en mandskabsvogn fra Sakskøbing og har indtil den kom til Hedehusene fungeret som en bistade i en skov tæt på Urne havn. Et billede af vognen i sin oprindelige udformning ses i “Roer på skinner” p. 244 nederst til venstre, hvor vognen står til højre på billedet.
Vognen har ikke længere tappe til montage på boggier og derfor blev den i sin tid henstillet direkte på skinnerne.Ved hjælp af gravemaskinen blev den klodset op på et par boggier og transporteret ned på værkstedet, hvor den skal forsynes med et par nye tappe inden den køres på lager på Brandhøj.

Resten af eftermiddagen gik med forskellige småopgaver, herunder påbegyndt montage af en slyngkobling på hydraulikmotoren på stoppeenheden, der kan monteres på gravemaskinen. Denne stoppeenhed skal bruges på Brandhøj i forbindelse med understopning af 785 mm sporene,da vores normale stoppemaskine ikke passer på denne sporvidde.

I værkstedet arbejdede Jan og Per videre med adskillelse af M24’s motor og dynamo.
Claus har leveret dagens billeder.

Næste lørdag arbejder vi videre på Brandhøj hvis vejret tillader det.

Steffen

Nedtagning af julestads fra kiosken. De første sommerkøreplaner blev også 
hængt op.

Værkstedsvognen bliver løftet i en ende af gangen og boggierne
 skubbet ind på plads

Omrangering af tipvogne fyldt med grus til fliselægning i hallen

Vognen blev håndrangeret

Den ene side mangler stort set, men tilsyneladende er rammen i god stand.

Jan og Per hyggede sig indendørs i værkstedet
 med adskillelse af M24’s motor og dynamo