Nyt fra Bafd 14-10-2017

For et par uger siden foretog vi svelleudveksling på rampen op mod kvægfoldens nordlige rist. I den forbindelse havde vi overset 12 sveller, der også skulle udveksles, og dette startede vi med lørdag. Holdet bestod af 6 mand, så arbejdet gik hurtigt, og inden frokost var skinnerne spigret fast igen.

Med stor iver bliver de gamle sveller løsnet fra skinnerne,
så de ny sveller kan skubbes på plads. (LLZ)
Efter frokost fik vi siderettet sporet, og stoppemaskinen blev afhentet i vognhallen på Brandhøj. Sporet skulle løftes op mod 8 cm for at opnå en nogenlunde jævn stigning på rampen, men arbejdet forløb uden problemer. Holdet var i mellemtiden blevet reduceret til 3 mand, der resten af dagen tog sig af ballastudkørsel og fordeling af ballast, således at sporet var klar til søndagens efterårstog.
Næste lørdag kører der også efterårstog på banen, så sporarbejder på strækningen bliver der næppe meget af. Der er dog heldigvis en masse andre opgaver der kan løses mens trafikken afvikles. Ligeledes afholdes der sidst på eftermiddagen åbent hus, hvor interesserede kan komme forbi og få en rundvisning, samt høre om hvilke opgaver vi arbejder med.
Steffen