Jubilæum hos Brandhøjbanen

Vores nabobane i Hedeland, Brandhøjbanen, havde inviteret til fejring af deres 30 års jubilæum. Lørdag 26. juli var der mulighed for venskabsklubber og forretningsforbindelser at ønske Brandhøjbanen tillykke med jubilæet. Som gave havde vi aftalt med Brandhøjbanen, at HVB kørte pendultrafik mellem Hedehusgård og Stenager. En pæn del af jubilæumsgæsterne benyttede sig af muligheden til at få en tur på vores bane.Smukt vejr og blomstrende Ivigtut-tipvogn.

D 13 fik lejlighed til at køre et par prøveture, inden M 24 overtog trafikken med en kort togstamme. Udover pendulkørsel mellem Hedehusgård st. og Stenager, kørte M 24 også et hold særligt interesserede jubilæumsgæster til et besøg i opbevaringshallen på Brandhøj st. Udover Brandhøjbanemedlemmer og deres gæster, benyttede også HVB-aktive muligheden for en tur til Brandhøjbanen. Noget der alt for sjældent er tid til, når vi selv kører tog om søndagen.

D 13 er ankommet til Stenager trb. og passagererne er nok allerede steget på et af Brandhøjbanens små tog.Formanden for Brandhøjbanen har holdt en kort tale og der er sagt skål. Nu småsnakkes der i solskinnet.

Jubilæumstalen indeholdt bl.a. en understregning af, at Brandhøjbanen bogstaveligt talt var startet på ‘bar mark’ i Hedeland. De små tog holdt første gang deres indtog i Hedeland i 1983 på en midlertidig udlagt bane på marken vest for Hedehusgård st – det areal, der nu er rideforeningens fold. Året efter begyndte opbygningen af en bane på det nuværende areal vest for Brandhøj.Der var tryk på kedlerne og vind i flagene på Brandhøjbanen
M 24 kørte også et par ture.

Der var rig lejlighed til at køre på Brandhøjbanen. Her mødes to tog under den skyggefulde bevoksning, der i dag findes langs strækningerne.

Modeldampklubben optræder med flytbar bane og modeldamplokomotiv ved Hedehusgård st. 1983.

De første tracearbejder på Brandhøjbanen 1984. Billedet er taget mod syd. Stenager trb. ligger i dag ude af syne til venstre.
Per og Peter rangerer på plads efter en hyggelig dag.