Bygningsdagen-16 30/04:


En collage fra dagen. Leif og Claus N har leveret billederne. Bemærk hegnet i forgrunden – sidste års store bygningsdagsprojekt. Vejret skiftede fra overskyet til sol til heftig regn. Rigtigt aprilvejr, den sidste aprildag…

Traditionen tro blev der afholdt bygningsdag kort før sommersæsonen starter, så vi kan få klargjort stationsområdet og vedligeholdt vores bygninger og områderne omkring dem. Vejret viste sig fra en venligere side end de foregående dage, om end ikke høj sol. Om det påvirkede morgenfremødet vides ikke, men vi var en sluttet flok til morgenbrødet kl. 9. Op ad dagen kom flere folk og vi endte med 13 fremmødte. Som vanligt stod der rensning af tagrender og lignende, men fjernelse af den store rod og oprydning af området ved den nylagte kulgård blev dagens største opgave. Der blev derfor hentet grus og betonafhug til at dække området efter fjernelse af mange rødder. Den største rod fra det gamle elmetræ blev skønnet til at veje 600 kg. Godt at det er en trailer til 2 tons last at Panum har på sin vogn! Herpå blev den store rod lagt af gravemaskinen, som også trak de mange, små rødder op. Et andet hold fik bygget tag over tanken – et projekt, der har stået på listen et par år. Indbygning af en fladskærm i vindfanget, som en del af museumsprojektet blev også indlemmet i bygningsdagens program. Det giver mulighed for at vise bl.a Roebanefilmen i et endnu større format end tidligere.  Vi fik naturligvis også spist fin frokost med smørrebrød udefra. Dog spiste vi i to hold, da afhentningen af materialer trak ud grundet en afporet tipvogn. Så tager det lidt længere tid og dertil var sulten åbenbart for stor for de hjemmeblevne teams. Senere blev der budt på kaffe og hjemmebagt kage, som vi indtog udendørs i sol – indtil det blev let regn. Den lette regn blev til kraftig regn og igangværende udendørsarbejder afviklet i hast. Heldigvis var det kun byger og vi fik ryddet op i god ro og orden. Endnu en fin bygningsdag, som bragte området i en pænere tilstand end inden vi begyndte.

På torsdag er der sporombygning ved knallertvejen. Mød op og giv en hånd med! Da arbejdet spærrer vejen, så skal opgaven være færdiggjort inden dagen er slut!