Torsdagsbilledet #48

Med de små skinnestørrelser vi bruger på HVB, har det ofte været lidt af et detektivarbejde at finde skinner og sporskifter, der egner sig til vores brug. I 1996 fik vi lov at tage et fint 22,5 kg. skifte op på den sjællandske virksomhed Lykkeberg i Hørve. Firmaet, der fremstiller marinerede sild i gourmetklassen, havde efter nedlæggelsen af Hørve-Værslev Jernbane indrettet sig i remisebygningerne i Hørve. Nogle spor lå endnu tilbage og af et par omgange fik et arbejdshold frigjort det eftertragtede skifte, et par skinnelængder og en skifteost.

Lykkeberg viste stor venlighed under hele forløbet. Ikke alene forærede de os skinnerne, deres portner var meget hjælpsom og fleksibel. Som en ekstra gave fik vi endda lov at hjemtage en større vareprøve af firmaets ‘gammeldags modnede’. Den sommer spiste vi en hel del sild på Hedehusgården!

Frokost i Hørve. Varedeklarationen granskes nøje inden låget lettes for herlighederne. Selv pallerne havde en umiskendelig duft af sildelage! Fra venstre ses: Peter Hein, Finn Sørensen, Lykkebergs portner og bag ham Poul Berrild.