Togtur, Astronomi, Romantik og Hedeland Naturpark by Night.

16. september 2021 kl. 20.30 til 23.30 (Aflyst grundet udsigt til overskyet – billetprisen minus administrationsgebyr er tilbageført)

og

17. september 2021 kl. 20.30 til 23.30. (Aflyst grundet udsigt til overskyet – billetprisen minus administrationsgebyr er tilbageført )

Vi forventer at arrangere flere astronomiaftner, og har I krydset af ved billetkøbet at I gerne vil kontaktes i fremtiden ved lignende arrangementer får I en indbydelse.

Årets anden astronomiaften i Hedeland Naturpark byder, ud over en tur med Hedelands Veteranbane, på romantik og en natoplevelse i parken med en enestående mulighed for at opleve en særlig planet og måne konstellation udover naturligvis stjernenattehimlen.

Turen er guidet af Michael Quaade, astrofysiker ved Wieth-Knudsen observatoriet i Tisvilde, der medbringer egnet kikkertudstyr i dagens anledning.

Vi mødes på Hedehusgård, Brandhøjgårdsvej 2, 2640 Hedehusene kl. 20.00 og 20.30 er der afgang. Vi kører ud i Hedeland og mens mørket sænker sig, tænder vi flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen? Vi er tilbage på Hedehusgård kl. 23.30.

Vi kan ikke tilbyde Dark Sky i Hedeland, men i den næsten 15 kvadratkilometer store naturpark er der intet lys, kun baggrundslys fra byen. Hvis vejret tillader det, vil der således være mulighed for at opleve en smuk nattehimmel.

Tag gerne kikkerter og fotoudstyr med. Vi laver passende fotoophold, hvis der er noget specielt at se på. Michael opstiller en egnet kikkert, så der vil blive mulighed at iagttage scenariet på en mere professionel måde. Husk endelig en lommelygte og varmt tøj, da der kan være lidt koldt, men vognene er overdækkede.

Er man ikke så kyndig udi det astronomiske kunne det måske være en hjælp at downloade en app. Der findes mange, og fx SkyView kan anbefales. Ellers kan man stille spørgsmål til Michael, som skriver følgende om hvad der kan opleves.

”Vi kan opleve den tiltagende Måne flankeret af Solsystemets største planeter Jupiter og Saturn, og i kikkerten vi kan se de fire største af Jupiters 79 måner og Saturns smukke ringsystem. Vi kan også se dobbeltstjerner, stjernehobe og efterårshimlens andre spændende objekter.”Jupiter-170304.png: Jupiter optaget fra Hubble rumteleskopet i marts 2017. Foto: NASA, ESA, and A. Simon (NASA Goddard)
Saturn-190720.png: Saturn optaget fra Hubble rumteleskopet i juli 2019. Foto: NASA, ESA, and A. Simon (NASA Goddard)

Aflyses turen hvis det kan forudses 3 dage før at vejret ikke er tilstrækkeligt godt, tilbagebetales billetprisen minus administrationsgebyr.

For yderligere oplysninger kan Bruno Jensen, Hedelands Veteranbane 20 29 68 18 kontaktes.

P1110703-2-300×225.jpg
All Rights Reserved