Romantik og astronomi i Hedeland

Årets sidste onsdagsaften kørsel på Hedelands Veteranbane 9. september byder på både romantik og astronomi.

Aftenen byder på 4 afgange fra Hedehusgård kl. 17, 18, 19 og 20.

De første to ture er ordinære, hvor vi anbefaler at tage familien og lidt mundgodt med på turen til Rubjerg Station ved Lergraven og Skibakken, mens de sidste to ture vil blive særlige og helt specielle.

Afgangen fra Rubjerg 19.30 byder på solnedgang undervejs, og sidste del af turen mod Hedehusgård opleves mens mørket sænker sig. Vi tænder flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen?

Sidste tur fra Hedehusgård mod Rubjerg sker efter solnedgang og vi kører ud i mørket. Vi kan ikke tilbyde Dark Sky i Hedeland, men i den næsten 15 kvadratkilometer store naturpark er der intet lys, kun baggrundslys fra byen. Hvis vejret tillader det, vil der således være mulighed for at opleve en smuk nattehimmel.

Tag gerne kikkerter og fotoudstyr med. Vi laver passende fotoophold, hvis der er noget specielt at se på. Husk endelig varmt tøj, da der kan være lidt efterårskoldt, men vognene er overdækkede. Ankomsttiden til Hedehusgård ligger ikke helt fast da vejret, som vi håber bliver godt, bestemmer hvor meget vi kan se og opleve.

Er man ikke så kyndig udi det astronomiske kunne det måske være en hjælp at downloade en app. Der findes mange, og fx SkyView kan anbefales.

Billetter købes i kiosken på Hedehusgård, fra kl. 16.00., hvor der i øvrigt er åbent for salg af kaffe og øvrige kioskvarer.