Nyt fra maskinafdelingen #45-17 20/11:

Fuld fart hen til vognen med løftegrej og kaffemøller
 
Aftenens store opgave havde vi jo gjort klar til i lørdags. Det fine, men temmelig beskidte lokomotiv fra fosfatfabrikken i Aalborg stod i værkstedet og første opgave blev at løfte det over på andre, svingbare deplorider. Dem havde vi også hentet lørdag, men den lille blå ”beredskabsvogn” til løfteopgaver skulle hentes i vognhallen. Den opgave påtog Kjeld og jeg os, sammen med M30. En lille rokade af T1 skulle der til og vel retur ved værkstedet, kunne arbejdet med at løfte lokomotivet over på de bedre egnede deplorider begynde. Hverken Lars O. eller Kjeld har prøvet en sådan opgave på værkstedet før, men blev under Carstens kyndige vejledning, hurtigt gode til at bruge en ”kaffemølle”. Vi fik således hurtigt udskiftet deploriderne med en lille mellemrangering af lokomotivet, hvor de svingbare deplorider kom ind på rette placering. Efter endt opgave, så trillede Kjeld og jeg ud med løftegrejet og så kan Kjeld føje ”rangist under oplæring” til CVét. Mens vi således kørte en tur rundt, så havde Lars O. og Carsten skrabet en masse skidt af lokomotivet og så trak vi det udenfor og gav det en grundig tur med trykluften. Der resterer nu en behandling med et konserverende produkt og så kan det komme ud til Brandhøj. Per fik arbejdet videre med det lille støttesæde, som Lars O. har svejset og som nu er forsynet med trælister. Det skal bruges i M25 i stedet for det store ”traktorsæde”, der fylder lidt for meget i førerhuset. Hans og Jan arbejdede blandt andet videre med delene til E28, men fik også helt styr på forvarmeren til M24. En fin, men frostkold aften hvor 8 mand fik arbejdet flittigt, så der er god appetit til julefrokosten på fredag 🙂
Der skal drejes et par gode omgange på kaffemøllen, så lokomotivet kan understøttes, inden deploriden køres bort. Den svingbare deploride står klar i forgrunden.

Den lille blå vogn med løftegrej køres tilbage på plads i vognhallen.

Støv, skidt og maling blæses af udendørs

– det ser næsten ud til at være fyret op 🙂

Det flotte skorstensbånd i nærbillede

– og sidebemaling: Superfos, dansk industrivirksomhed, stiftet som Aktieselskabet Dansk Svovlsyre- og Superphosphat-Fabrik i 1892 af Leopold Damm (1841-1901)