Nyt fra maskinafdelingen #33-18 10/9:

Bo er ved at tappe vandet af kedlen på Da7, mens M3 gøres klar til at komme retur ud til vognhallen

Sommerens sidste plantog blev kørt i går i dejligt vejr og traditionen tro afsluttet med en dejlig omgang stegt flæsk. Denne aften brugte Bo og Peter derfor på at nedrigge Da7 – tappe vandet af og tørre kedlen ud, samt grundigt rengøre rist og askekasse, så lokomotivet er klar til juletrafikken – hvis der ikke lige dukker et særtog op inden da… Jeg riggede også ned ved at fjerne vores sommerbannere og plakater, for i stedet at opsætte reklame for efterårs- og juletog. Bagefter indsamlede jeg alle vores malerdåser for at skabe et overblik over beholdningen. Malesæsonen går jo også ind, når materiellet ikke skal ud at køre hele tiden.
Carsten og Kjeld fik monteret slanger til kølevand på den ”nye” båndsav, så den selv kan sørge for at påføre skæreolie og færdigmonteret trin på M3. Lars O. forberedte arbejdet med at svejse de rustfri dele sammen til den nye askekasse til No 3.
Per, Jan og Hans fik samlet E28 så meget, samt tilsluttet et enkelt 12 V testbatteri så en prøvekørsel kunne afvikles sidst på aftenen. Den kom dog ikke langt, men det var blot fordi hjulene var hævet over gulvet – for alt fungerede som forventet – hjulene snurrede rundt og hastigheden kunne fint ændres via regulatoren. Næste etape bliver at fremstille en ny batterikasse til de mange batterier, der skal bruges til 48 V i parallel.
Bafd var også på banen og kørte en vedligeholdelsestur ud og hjem. Vi kørte M3 ud i vognhallen, samtidig med at de kom hjem – så der var temmelig trafikeret på banegården med både M12 og banevogn, samt M3 og M30 med M25 på krogen. Men med lidt koordinering lykkedes manøvren J  Således var vi 11 mand på Gården denne aften til at rykke endnu et par skridt videre.

De sidste kul i gården.. Vi klarede lige at køre de sidste damptog…

Nedtaget sommerbanner. Snart skal julebanneret op!

De sidste dele monteres på E28 inden prøvestarten.
Vellykket prøvekørsel igang!

Den renoverede olietanke monteres igen på saven 
Delene til den nye, rustfri askekasse prøvesamles

Aftenrangering af M24, M25 for at gøre plads til M3