Nyt fra Bafd 29-11-2014

Som afslutning på efterårets svelleudskiftningskampagne på Sletten manglede justering af de sidste par hundrede meter spor. Vejrudsigten viste kraftig blæst og kun et par grader over frysepunktet. Da der overhovedet ikke findes skyggen af læ på Sletten blev det store vinterudstyr fundet frem for første gang i denne sæson, og så kørte vi ud på Sletten medbringende stoppemaskinen.

Lars blev hurtigt genoptrænet som operatør, og trods mangel på minigraverens komfort (varme, kaffekop-holder mv.) styrede han stoppemaskinen med sikker hånd og uden uheld gennem resten af dagen. Jørgen, Hans Henrik og jeg gik foran med donkrafte og på denne måde fik vi understoppet ca. 220 m spor frem til den sydlige kvægrist, og blev dermed færdige med arbejdet. Aldrig tidligere har vi understoppet så mange meter spor på en dag, selvom vi var tæt på denne rekord allerede sidste lørdag.

Vi kan nu pakke stoppemaskinen væk for de næste par måneder indtil vi, afhængig af hvor kold vinteren bliver, igen begynder at skifte sveller i marts 2015. Inden da skal vi dog have lavet lidt reparationer på maskinen samt ikke mindst have monteret et sæde til operatøren. Lidt komfort skal der være, og mon ikke det også lykkes at påbygge den eftertragte kaffekop-holder.

Som afslutning på dagens arbejde blev der opsat lyskæde på kiosken og i samme omgang renset tagrender. Claus W fik klargjort kiosken, Bo og Peter kørte en prøvetur med Da7, og Kenneth fik rengjort et par af personvognene.

Alt er nu klar til juletogene, der starter op på næste lørdag d. 6. december. Der er desværre ingen billeder af dagens aktiviteter, men resultatet kan nydes de næste 3 weekender. Sporet på Sletten kan bruges som planlagt, og med en smule held kan der stables et hverdagshold på benene, der i løbet af ugen kan udjævne ballasten og feje svellerne, begge det ved hjælp af vores uundværlige minigraver.

Steffen