Nyt fra Bafd 29-06-2019

Endnu en lørdag med strålende sol og høje temperaturer. Med en beskeden bemanding grundet studenterfejringer, Roskildefestival og begyndende ferieafholdelser, var det begrænset hvad vi kunne nå på banen. Især da vi skulle afholde et arrangement for støttemedlemmer med særtog med afgang fra Hedehusgård 14.20. Lars og jeg afgik med banetoget fra Hedehusgård omkring 10.30. Dagens opgave lød på at ballastere et sporstykke lige inden Rubjerg Station for at forhindre dannelse af solkurver på stedet.

Vi er ankommet til Brandhøj. Ballastvognene er rangeret ud af opbevaringhallen og Lars er ved at fylde stabilgrus i vognene. Gruset er, som det ses, dejligt tørt.

Med fyldte vogne går det sydpå over sletten. Græsset er ved at få en gylden kulør på grund af den megen sol. Foto: LLZ.

Aflæsningen af ballast ved svelleenderne lige nord for Rubjerg gik raskt. Gruset var tørt og løb let ud af vores sidetømmende ballastvogn. Vi rettede og fejede ballasten, inden det gik mod Brandhøj igen. På strækningen over sletten supplerede vi ballasten med bundtømmevognen. På Brandhøj læssede vi begge vogne igen og rangerede på plads. Vi skulle nå både frokost og den sidste forberedelse af arrangementet for medlemmer, inden klokken blev 2.

Fejning af ballasten er klaret og nu går turen til Brandhøj igen. Undervejs tømte vi bundtømmevognens last af grus på strækningen over sletten.

Næste lørdag står der formentlig mere ballastering og rydning af bevoksning på programmet.