Nyt fra Bafd 22-06-2019

Denne juni måned er præget af sol og varme om dagen og et par heftige tordenbyger om natten. Det giver, foruden udfordringer med afbrudte HPFI relæer, også optimale vækstebetingelser for træer, græs og ukrudt. Lørdagen blev derfor afsat til at få bugt med noget af dette.

Med 4 mand fremmødt delte vi os op i to hold. Kenneth og Lars tog sig af kørsel med slagleklipper, mens Benjamin og jeg fulgte efter med græsslåning. Slagleholdet kørte ud ad banen og nåede til Flintebjerg omkring frokost, hvorefter de måtte holde en længere pause grundet en delvist tilstoppet køler på lokomotivet M30. I mens havde Benjamin og jeg slået græs næsten overalt på Hedehusgården, og vi aftalte derfor alle at mødes på Brandhøj for at indtage frokosten.

Efter frokost blæste vi køleren ren på M30, og herefter kunne den lettere komme af med varmen. Ikke optimal køling, men banens ene side blev trods alt slaglet færdig. Benjamin og jeg slog græs på Brandhøj, Flintebjerg samt fik kigget på en solkurve lige nord for Rubjerg.

Køleren på slagleklipper og M30 blæses ren med trykluft
Benjamin smører lasker ved solkurven for at forhindre denne
Slagletoget med parasol for at skærme for solen for slagle-
operatøren

Kaffen blev indtaget på Rubjerg, hvor begge hold atter var samlet. Herefter fortsatte det ene hold med græsslåning på Plantagen og Fem Ege, mens slagleklipperen blev kørt til Hedehusgården og vendt på drejeskiven. Et tredje møde blev arrangeret på Brandhøj, hvor materiellet blev sat vognhallen som dagens sidste opgave.

Græsset er så højt, at man stort set ikke kan se plæneklipperen

Næste lørdag fortsættes formentlig med slaglekørsel eller udkørsel af ballast.

Steffen