Nattergaletur og romantik i Hedeland med Dansk Ornitologisk Forening og Hedelands Veteranbane den 28. maj

28. maj 2024 kl. 21.00 til ca. 23.59

Link til billetkøb nederst på siden

Årets nattergaleture i Hedeland Naturpark byder, ud over en tur med Hedelands Veteranbane guided af Dansk Ornitologisk Forening, på romantik og en særlig natoplevelse i parken med en enestående mulighed for at opleve nattergalesang.

H. C. Andersen skrev om den, folk har taget deres navn efter den, der er skrevet sange om den og utallige elskende har hånd i hånd lyttet til denne lille fugls prægtige sang, så kom med og oplev det selv.

Turen er guidet af Dansk Ornitologisk Forenings medlemmer Solveig Jonasson og Søren Peter Pinnerup. De er begge fra Roskilde-afdelingen og har særdeles godt kendskab til Hedeland.

Aftenens Program

Vi mødes på Hedehusgård, Brandhøjgårdsvej 2, 2640 Hedehusene kl. 21.00 og 21.15 er der introduktion til hvad i kan forvente samt lidt om Hedeland, Veteranbanen og sikkerhed ved aftenkørsel. Vi kører ud i Hedeland og mens mørket sænker sig, tænder vi flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen? Vi er tilbage på Hedehusgård kl. 23.59.

Da vi er så heldige at have to vejledere med, kan vi dele publikum op i to grupper. Du afgør selv hvilket hold du vil være på, når vi laver første stop på Brandhøj Station.

Hold 1: Brandhøj

Henvender sig til dem der gerne vil sidde og lytte eller evt. gå lidt omkring. Er du lettere gangbesværet eller kun kan gå kortere ture er det dette hold du skal på. Er du ikke så mobil kan du med fordel medbringe en campingstol og evt. et bord til kaffen eller vinen. Du behøver ikke gå når vi ankommer til Brandhøj, da samlingspladsen vil være på og ved perronen.

Hold 2: Flintebjerg – Rubjerg

Henvender sig til dem der er friske på en længere gåtur gennem krattet ved Flintebjerg via Nattergalestien til Templet og ned til Rubjerg Station. Du skal være forholdsvis mobil for at kunne deltage på denne tur, der har en varighed på ca. 1 ½ time i kuperet terræn.

Hjemturen foregår i modsat rækkefølge.

Husk endelig en lommelygte, varmt tøj og passende fodtøj, da der kan være lidt koldt, men vognene er overdækkede. Tæpper kan lånes.

Er man ikke så kyndig udi det ornitologiske er man velkommen til at stille spørgsmål til vore to guider, der vil følge henholdsvis Hold 1 og Hold 2 på hele turen.

Guiderne præsenterer

Kom med ud i natten og lyt!

Den sagnomspundne nattergal er kendt for sin flotte sang, men ikke mange kender dens udseende. For ikke nok med at nattergalen lever en meget diskret tilværelse gemt i vegetationen, så er den også meget afdæmpet i farverne. Fordi den synger om natten, er den ofte ret ene om at præge lydbilledet i yngleområdet efter mørkets frembrud. Nattergalen kommer til Danmark i maj fra områder syd for ækvator, dvs. at den lille fugl, der kun vejer 20-30 g har fløjet 6.500 km for at komme til os – en imponerende flyvetur!

På turen bliver der et stop ved Brandhøj, hvor folk, som ikke har lyst til eller som ikke kan gå særlig langt vil blive sat af med en fugleguide. Resten kører videre til Flintebjerg og går en guidet tur på ca. 1½ km ad Nattergalestien rundt om Templet til Rubjerg Station.

Mulige bonusfugle, som begge grupper måske får at høre, er bl.a. rørsanger, kærsanger, havesanger, gærdesanger, tornsanger og græshoppesanger.

Tilmelding

Det koster 285 kr. + et mindre gebyr at deltage og billetter, der kun sælges online, kan købes på nedenstående web-adresse, og der er samme pris for alle billettyper.

Hedelands Veteranbane – Industribaneklubben inviterer dig hermed til deres arrangement:
Nattergalesang, Romantik og Togtur i Hedeland Naturpark by Night.

Du kan købe billet til 28. maj 2024 ved at klikke på dette link:
Nattergalesang, Romantik og Togtur i Hedeland Naturpark by Night. | Visit Fjordlandet

Aflyses turen på grund af manglende deltagere eller hvis vejret 3 dage før forudses til ikke værende tilstrækkeligt godt, tilbagebetales billetprisen minus gebyr.

For yderligere oplysninger kan Bruno Jensen, Hedelands Veteranbane bj@brunojensen.dk kontaktes.

All Rights Reserved