Bafd 02/01 -16:

Brændetog og deplorider rangeres ind til hallen, klar til at udføre dagens opgaver
Første aktivdag i IBK var en kold omgang. Årets startede med iskold luft fra Hviderusland og afløste det varme julevejr. Trods temperaturen kun faldt lige under frysepunktet var chillfaktoren som – 20 grader. Dette var en af grundende til at vi trak indenfor i vognhallen og fik ryddet ud i trælageret og fordelt det i tre bunker: Det der skulle flyttes hen i hjørnet, det der skulle til Brandhøj og det der skal i fyret på Da7 næste gang det bliver tid til en tur med lokomotivet. Det må vente på varmere tider… De to roevogne, der blev brugt til træ-sorteringen blev efterladt på Brh, så der er lidt mere plads at arbejde med i vognhallen.

Dagens anden store opgave blev at løfte Else og Assensmaskinen op på deplorider for transport til Brandhøj. Det krævede mange løft med kaffemøllerne og parkering på en stak sveller undervejs.

Da Assensmaskine stod helt i et hjørne, så måtte vi få det trukket længere ud – men hjulene drejer ikke længere rundt, så i stedet blev skinnerne smurt med olie og M24 blev koblet på opgaven med at trække. Det var ikke en let opgave og den første kæde brast! Men den næste holdt og vi fik maskinen trukket de nødvendige meter frem som et stædigt æsel, der til sidst giver op. Nu står de to lokomotiver på hver deres sæt deplorider og venter på at blive transporteret sydpå.

Der blev desuden fyldt jord i det store hul den fjernede rodstump fra elmetræet har efterladt.

Vi nåede aldrig rigtig at holde nytårskur, som traditionen ellers foreskriver – det var simpelthen for sjovt at holde varmen ved godt knoklearbejde…  Vi var ellers 11 mand, der var klar til at skåle det nye år ind – men det tegner da godt at året starter med fuld fart på indsatsen! Godt Nytår / Togleif


Else løftes op i snuden

Første deploride på plads

Retur til arbejdet efter en lille frokost

Jord fyldes i rodhullet, men en del indhold forblev  i tipvognen, da det allerede var frosset til en klump. 

Else ude i fri luft for første gang i mange år

En deploride læsses for at blive sat af bag Assensmaskinen

Nu var det så mørkt at man ikke kunne tage fotos – men op på deploriderne kom maskinen