To lokomotiver fylder 100

Søndag 22. august markerer Hedelands Veteranbane, at banens to driftsklare damplokomotiver begge fylder 100 år. Derfor er banens tog søndag 22. august fremfør med damplokomotiv, og som passager har man en unik mulighed for at opleve en togrejse indhyllet i røg og damp fra de gamle maskiner.

Trods lokomotivernes høje alder er de begge fortsat i fin form takket være veteranbanens frivillige. Lokomotiverne No. 3 og Da 7 (sidstnævnte udlånt af Danmarks Tekniske Museum) er hvert år med til at formidle industri- og kulturhistorie for besøgende på Hedelands Veteranbane.

Lørdag 21. august markeres de to runde fødselsdage med et særligt arrangement for veteranbanens samarbejdspartnere, leverandører og frivillige. Blandt deltagerne er Høje Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler, formanden for Danske Veterantogs Fælles Repræsentation, ligesom Danmarks Teknisk Museum er repræsenteret. Se reportage og billeder fra dagen her:

Hedelands Veteranbane fortsætter sommersæsonen med kørsel hver søndag til og med 12. september. Se køreplanen på https://www.ibk.dk/koereplan/

Da7 og No3 – Vildmosen foran Rubjerg
All Rights Reserved