Vi er ved at planlægge de næste Stjernekiggeaftner i 2022

Togtur, Astronomi, Romantik og Hedeland Naturpark by Night. Vi kørte to udsolgte stjernetog i august og november og håber at kunne gentage succesen i 2022.

Se fotoreportage fra turen her: https://maskinafdelingsnyt.blogspot.com/2021/11/stjernetoget-1711-21.html

Sådan beskrev vi turen forinden: Årets næste astronomiaftner i Hedeland Naturpark byder, ud over en tur med veteranbanen, på romantik og en natoplevelse i parken med en enestående mulighed for at opleve stjerneskud andre spændende astronomiske fænomener.

Turen er guidet af Lars Occhionero, museumsinspektør og astrofysiker ved Kroppedal Museum

Vi mødes på Hedehusgård kl. 21.00 og 21.30 er der afgang. Vi kører ud i Hedeland i mørke og tænder flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen?

Vi kan ikke tilbyde Dark Sky i Hedeland, men i den næsten 15 kvadratkilometer store naturpark er der intet lys, kun baggrundslys fra byen. Hvis vejret tillader det, vil der således være mulighed for at opleve en smuk nattehimmel.

Tag gerne kikkerter og fotoudstyr med. Vi laver passende fotoophold, hvis der er noget specielt at se på. Husk endelig en lommelygte og varmt tøj, da det kan være køligt, men vognene er overdækkede.

Er man ikke så kyndig udi det astronomiske kunne det måske være en hjælp at downloade en app. Der findes mange, og fx SkyView kan anbefales. Ellers kan man stille spørgsmål til Lars, som skriver lidt om hvad man kan opleve her:

Den 16. og 17. november passerer Jorden gennem endnu en sky af sand, grus og småsten. Denne gang er det kometen Tempel-Tuttle som i sin 33 år lang bane om Solen har efterladt lidt materiale. Noget af dette vil falde ned på Jorden, og vi vil kunne se det som stjerneskudssværmen Leoniderne.

Dette betyder at der i disse nætter er en forøget chance for at se stjerneskud og ildkugler, men det er ikke det eneste vinterhimlen byder på. Stjernebillederne Orion, Tyren og Tvillingerne står op omkring kl. 21. Fuldmånen kommer til at lyse for os og mod midnat vil himlens klareste stjerne Sirius stå op.

Lars Occhionero, museumsinspektør og astrofysiker ved Kroppedal Museum, vil guide os og fortælle om stjerneskud, Månen, vinterens stjernebilleder og hvordan man kan finde rundt mellem dem.

P.S. På vej til arrangementet, allerede fra solnedgang, kig mod Syd, og oplev planeten Venus gå ned som aftenstjerne, efterfulgt af Saturn og Jupiter.

Aflyses turen på grund af omstændigheder udenfor HVB´s kontrol eller hvis det kan forudses 3 dage før at vejret ikke er tilstrækkeligt godt, tilbagebetales billetprisen minus et mindre administrationsgebyr.

For yderligere oplysninger kan Bruno Jensen, Hedelands Veteranbane 20 29 68 18 kontaktes.

All Rights Reserved