Vi kører Stjernetog den 17. november og den 2. december 2022!

Turen 2. december er desværre aflyst grundet udsigt til dårligt vejr. Solgte billetter bliver automatisk refunderet af billetsystemet.

Togtur, Astronomi, Romantik og Hedeland Naturpark by Night. Vi kørte to udsolgte stjernetog i august og november 2021 og håber at kunne gentage succesen i 2022 med disse arrangementer:

Se fotoreportage fra turen her >>

Årets tre astronomiaftner i Hedeland Naturpark byder, ud over en tur med veteranbanen, på romantik og en natoplevelse i parken med en enestående mulighed for at opleve stjerneskud andre spændende astronomiske fænomener. Vi kører Stjernetog den 31. oktober, 17. november og 2. december.

Klik her for at købe billetter!

Turene er guidet af Astrofysiker Michael Quaade fra Wieth-Knudsen Observatoriet eller Astrofysiker Lars Occhionero fra Kroppedal.

Vi mødes på Hedehusgård kl. 19.00 og 19.30 er der afgang. Vi kører ud i Hedeland i mørke og tænder flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen?

Vi kan ikke tilbyde Dark Sky i Hedeland, men i den næsten 15 kvadratkilometer store naturpark er der intet lys, kun baggrundslys fra byen. Hvis vejret tillader det, vil der således være mulighed for at opleve en smuk nattehimmel.

Ved Rubjerg station viser vi årstidens spændende himmellegemer frem i en stjernekikkert med en diameter på 20 cm. Vi har især fokus på Månen og planeterne Jupiter, Saturn og Mars. Herudover ser vi på nogle af nattehimlens mange dobbeltstjerner, stjernehobe og galakser. Den store kikkert kan vise lys svage objekter, vi slet ikke kan se med det blotte øje. Astrofysiker Michael Quaade fra Wieth-Knudsen Observatoriet eller Astrofysiker Lars Occhionero fra Kroppedal fortæller og svarer på spørgsmål. Alle dage er lagt således at der vil være gode muligheder for at se stjerneskud.

Der vil være afgang fra Hedehusgård alle dage kl. 19.30 og vi vil være tilbage igen samme sted 22.30.

Tag gerne kikkerter og fotoudstyr med. Vi laver passende fotoophold, hvis der er noget specielt at se på. Husk endelig en lommelygte og varmt tøj, da det kan være køligt, men vognene er overdækkede.

Er man ikke så kyndig udi det astronomiske kunne det måske være en hjælp at downloade en app. Der findes mange, og fx SkyView kan anbefales.

Aflyses turen på grund af omstændigheder udenfor HVB´s kontrol eller hvis det kan forudses 3 dage før at vejret ikke er tilstrækkeligt godt, tilbagebetales billetprisen minus et mindre administrationsgebyr.

For yderligere oplysninger kan Bruno Jensen, Hedelands Veteranbane 20 29 68 18 kontaktes.

All Rights Reserved