Nyt fra Bafd 19-11-2011
Vinteren står officelt for døren, og derfor har vi på banen forsøgt at indarbejde et vinterberedskab. Belært af sidste års problemer består det bl.a. i, at overkørsler skal være renset for grus, således at de er lette at rense op for is og sne. Et stort lørdagshold startede derfor dagen med at efterse og rense overkørslerne mellem Hedehusgården og Rubjerg st. Overkørslerne blev som sædvanlig renset med trykluft, hvilket er effektivt, men særdeles støvende for dem, som udfører arbejdet.

Drejeskiven plejer også at være et problem, når først der kommer sne kombineret med frosne blade, og vi brugte derfor også lidt tid på at rense denne. For drejeskivens vedkommende består beredskabet desuden i at udlægger presenninger på denne inden sneen kommer, så er ikke kommer så meget sne ned i drejeskivegruben. Presenningerne vil ligge klar i dampremisen.

På Brandhøj fik vi understoppet en del af sporet ind mod vognhallen, og nu kan den derfor benyttes af materiel med normalt akseltryk. Et mindre nedbrud på stoppemaskinen i form af en knækket kilerem klarede vi også, foruden slibning af et af sporskifterne. Dagen blev sluttet af med at stable fundablokke i den anden portåbning i hallen, således at de er klar til udstøbning næste lørdag.

Steffen

Rensning af overkørsel km 0,5

Udskiftning af kilerem på stoppemaskinen

Stabling af fundablokke i porten

Stoppemaskinen virker igen og understopning af sporet kan fortsætte…