Næste tog i skolernes efterårsferie! Og juletog i december!

  • Dansk
  • Deutsch
  • English (UK)

Nyt fra Bafd 07-04-2018

Så blev det forår! Skræppende grågæs, den første hvide vipstjert, kåde gråspurve, en følfod og et fint, lille hold banearbejdere med den traditionelle forårsklargøring af banen på arbejdssedlen. Dejligt solskin, men en kold blæst fra øst.

Dagens arbejder startede på Hedehusgården. Mens arbejdstoget blev oprangeret, hjalp et par fra holdet til med at løfte en amerikansk gevindskæremaskine op på vandkranens stamme. Der skulle skæres nyt gevind i forbindelse med en tiltrængt reparation af kranen.

Gert drejer gevind på vandkranens stamme. Skæremaskinen har vi lånt i Jylland af en trofast ‘supporter’.

Derpå gik det i fuld fart mod Fem Ege, hvor vi startede forårsklargøringen. Klargøringen består i en grundig rensning og smøring af alle sporskifter i hovedsporet, rensning af samtlige overkørsler og afvaskning af alle stations- og overkørselsskilte og -signaler langs banen. På Fem Ege og Rubjerg stationer fik vi endvidere monteret øjebolte til aflåsning af skifterne samt en enkelt smørenippel. Vejret var til udendørspauser, når vi blot opsøgte læsiden af banevognen. Når der var mulighed for det, arbejdede vi også med mindre beskæringsopgaver på arbejdsstederne. På den måde holdt alle på holdet sig i konstant beskæftigelse.

Jørgen og Lars monterer låsebeslag på det nordlige skifte på Fem Ege Station.

Imens vasker Peter stationsskilt i solskinnet.
Efter montage af låsebeslag på Rubjergs sydlige skifte renser Jørgen skiftetrækket for gamle blade. For ikke at spilde tiden beskærer Lars buskads i baggrunden.
Det nye stationsskilt på Rubjerg Station skulle males. Det klarede Claus og Jørgen i forbilledligt samarbejde. Den gamle formand støtter den nuværende.

Overkørslen syd for Sølund renses. Hedeland har reprofileret stierne og været rigtigt gode til ikke at fylde overkørslerne med grus. Smukt arbejde!

Vi var tilbage på Hedehusgård 17.30 og efter en halv times oprydning sluttede arbejdsdagen. På næste lørdag serveres der en frokost bestående af ‘one pot pasta’ med bl.a. svampe, bacon, krydderurter og fløde fra brændekomfuret.

Skriv en kommentar